Můžete vynechat slaninu, čímž z tohoto pokrmu uděláte i skvělé jídlo pro vegetariány.
Suroviny
2 menší cukety
100 g anglické slaniny
50 g tvrdého sýra
sůl
šlehačka
prolisovaný česnek a bylinky podle vlastní chuti
Postup
Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka (pokud je cuketa mladá, nemusíme ji loupat).
Zapékací misku vymažeme máslem a dno poklademe na kolečka nakrájenou cuketou.
Cuketu osolíme a poklademe na nudličky nakrájenou slaninou a na hrubém struhadle nastrouhaným tvrdým sýrem. Dáme druhou vrstvu cukety.
V misce si rozmícháme šlehačku s česnekem a bylinkami a vlijeme ji na připravenou cuketu.
Podáváme s vařeným bramborem.
15 minut před koncem pečení ještě nasypeme nastrouhaný sýr a zapečeme.
Tags :
zapékání