Na utopence nutně potřebujete dvě základní věci – kvalitní buřty a poctivě kyselý lák. Po popíjení se budou hodit.
Ingredience
20 ks kvalitních špekáčků náplň
3 feferonky
nakrájené na kolečka
4 cibule
5 kyselých okurek
1 malá sklenice kysaného zelí nálev
1 litr octa
700 ml vody
1 lžíce celého pepře
7 ks bobkového listu
1 mrkev
Postup
Začněte nálevem. Smíchejte ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujte koření a zalijte lákem.
Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a krátce povařte.
Špekáčky naplňte feferonkou, cibulí a okurkou. Do každého utopence jeden klínek od každého.
Nakonec buřt obložte kysaným zelím. Zalijte horkým lákem a nechte 14 dní uležet v chladu.
Tags :
utopenec