TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Losos už v českých kuchyních zdomácněl a stal se nejoblíbenější rybou u nás.

Ingredience

1 lžíce másla
30 g hladké celozrnné mouky
400 ml zeleninového vývaru
150 g bílého skyru
sůl
pepř
1 lžička třtinového cukru
1 lžíce jablečného octa
125 g čerstvého špenátu
600 g filet z lososa bez kůže
2 lžíce řepkového oleje
1 snítka čerstvého kopru

Postup

Máslo rozpusťte v hrnci a přidejte mouku. Restujte na mírném stupni, dokud nevznikne zlatavá jíška. Jíšku zalijte vývarem, rozšlehejte dohladka metličkou a 10 minut povařte na mírném plameni.

Do omáčky přidejte skyr, rozmíchejte a nechte projít varem. Pak osolte, opepřete, dochuťte cukrem, octem a nakonec přidejte špenát.

Omyté filety lososa vložte na rozpálenou pánev a 10 minut restujte ze všech stran. Osolte a opepřete.

Nenechte si ujít další zajímavé články