Klasická kombinace chuti slaniny, cibulky a brambor dobře funguje i v této snadné a syté španělské omeletě zvané frittata.
Ingredience
200 g brambor
sůl, pepř
olej ve spreji
1 ks cibule
6 plátků slaniny
6 ks jarní cibulky
8 ks vejce
čedar
Postup
Troubu si nejprve předehřejte na 220 stupňů. Nakrájené bram-bory uvařte v hrnci v osolené vodě.
Do velké pánve stříkněte trochu oleje ve spreji a postavte na střední plamen. Přidejte nakrájenou cibuli a pár minut smažte, dokud nezhnědne.
Pak přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Po chvíli přidejte jarní cibulku, brambory a smažte 1 minutu. Mezitím si v misce prošlehejte vejce a lehce je osolte a opepřete. Vlijte vejce a dvě minuty smažte.
Pak povrch rovnoměrně posypejte nastrouhaným sýrem a dejte pánev na 10–15 minut do trouby, dokud se vejce neupečou a sýr se nerozpustí.