Připravte si netradiční variaci italského rizota bez velkého míchání. Stačí jednoduše zapéct.
Ingredience
30 ml oleje
1 ks cibule
8 plátků slaniny
2 cukety
250 g rýže
600 ml zeleninového vývaru
250 g mraženého hrášku
100 g parmazánu
Postup
Předehřejte si troubu na 180 stupňů. V zapékací míse s pokličkou opékejte na oleji nasekanou cibuli, slaninu a cukety asi 10 minut, dokud cibule nebude sklovitá a slanina nezačne zlátnout.
Přidejte rýži a zamíchejte. Přidejte vývar, ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem, promíchejte, přikryjte pokličkou a pečte asi 30 minut nebo dokud nebude rýže uvařená. Vmíchejte hrášek, posypejte parmazánem a podávejte se salátem.
Tags :
rizoto