Bezkonkurenční čokoládový cheesecake, který zláká hříšnou chutí kvalitní čokolády.
Suroviny na 10 porcí
Na korpus
100 g rozpuštěného másla
200 g máslových sušenek
Na náplň
250 g mascarpone
500 g tučného tvarohu
350 ml smetany ke šlehání
3 lžičky želatiny
300 g kvalitní hořké čokolády
Na polevu
cukrářská poleva hořká a bílá
Postup
Rozdrťte sušenky, přidejte máslo a vypracujte hmotu, kterou napěchujte do formy s pečicím papírem. Dejte do lednice.
Do téměř vyšlehané šlehačky přidejte želatinu, tvaroh a mascarpone, prošlehejte, a přidejte mírně vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Prošlehejte. Směs nalijte na korpus a dejte chladit.
Polevy připravte podle návodu a podle libosti ozdobte dort.