Šťavnaté lasagne, na kterých si jednoznačně pochutnáte, budete mít hotové raz dva. Udělejte si příjemný den s vynikajícím pokrmem.
Ingredience
3 stroužky česneku
500 ml mléka
4 lžíce hladké mouky
500 g mletého masa
1 plechovka nakládaných rajčat
3 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce grilovacího koření
sůl
1 lžička provensálského koření
lasagne,
tvrdý sýr
Postup
Cibuli a česnek osmahněte na oleji. Po zesklovatění cibule přidejte mleté maso a orestujte.
Přidejte rajčata, koření, sůl a duste pod pokličkou 20 minut. Připravte si bešamel. Do hrnce nalijte mléko, přisypejte hladkou mouku a přiveďte k varu. Míchejte.
Do zapékací mísy dávejte jednotlivé vrstvy – bešamel na dno, poté vrstva těstovin, na ni mleté maso. Poslední vrstvu tvoří bešamel posypaný sýrem. Pečte 25 minut na 180 stupňů, poté odklopte a pečte 15 minut