Sladká pochoutka z dýně, zdobená karamelizovanými pekanovými ořechy.
Suroviny na 12 porcí
Na korpus
230 g máslových sušenek
100 g rozpuštěného másla
Na krém
1 hrnek uvařené a rozmixované dýně
2 vejce
600 g lučiny
¼ hrnku třtinového cukru
špetka skořice
1 lžíce citronové šťávy
Na polevu
2 hrsti pekanových ořechů
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce datlového sirupu
Postup
Sušenky rozmixujte a smíchejte s máslem. Hmotu vtlačte do vymazané formy na koláč.
Vyšlehejte vejce, lučinu, cukr a skořici. Vmíchejte dýňové pyré a citronovou šťávu. Směs nalijte na korpus. Pečte při 180 ºC asi 40 minut.
Ořechy opečte nasucho, zasypte cukrem a nechte jej rozpustit. Vmíchejte sirup a odstavte.
Tags :
cheesecake