Vyzkoušejte recept na perlu čínské kuchyně – kachnu s pikantní omáčkou.
Suroviny na 6 porcí
1 kachna o váze 1,8 kg
1,5 l vařící vody
120 ml omáčky hoisin
130 ml vařící vody do medové marinády
125 g moučkového cukru
4 lžíce medu
2 lžíce sezamového oleje
2 lžičky tmavé sójové omáčky
Postup
Očištěnou kachnu přelijte horkou vodou, osušte a nechte odležet.
Smíchejte med, vařící vodu a sójovou omáčku. Směsí potřete kachnu, nechte hodinu odležet. Tento postup zopakujte. Pak pečte kachnu při 190 ºC 80 minut, průběžně ji otáčejte.
V pánvi rozehřejte olej. Přidejte omáčku hoisin, cukr a vodu. Povařte 3 minuty a odstavte.
Z kachny odřízněte kůži, maso pokrájejte a přelijte omáčkou.