Klasické anglické jídlo z jednoho pekáče kombinuje šťavnaté mleté maso a bramborovou krustu.
Ingredience
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 mrkev
2 řapíkaté celery
1 lžíce rajčatového protlaku
500 g hovězího masa mletého
sůl a pepř
500 ml hovězího vývaru
1 bobkový list
4 velké brambory
125 ml mléka
1 lžíce másla
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Nakrájenou cibuli, mrkev a celer orestujte na pánvi. Přidejte mleté maso, pořádně rozmíchejte a restujte dalších 5 minut.
Přisypejte mouku, zamíchejte, po 2 minutách přilijte vývar, rajčatový protlak, promíchejte a přidejte bobkový list. Povařte 30 minut. Osolte a opepřete.
Oloupejte a uvařte brambory. Slijte je a rozmačkejte. Přilijte teplé mléko, máslo, osolte a opepřete a promíchejte. Do pekáčku dejte masovou směs, navrch rozmačkané brambory. Zapečte 20 minut