Losos a těstoviny jdou skvěle dohromady. Zkuste tento náš recept.
Suroviny na 4 porce
400 g těstovin (nudle)
špetka muškátového oříšku
300 g uzeného lososa
400 ml smetany
50 g másla
5 cl brandy
1 snítka kopru
dle chuti sůl a pepř
petržel na ozdobu
Postup
Plátky lososa pokrájíme na tenké nudličky a zlehka je orestujeme na másle. Jejich chuť povzbudíme panákem brandy a flambujeme. Rozpáleného lososa zchladíme smetanou a navrch přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
Mezitím uvaříme tagliatelle „al dente“. Necháme je okapat, ale ne příliš důkladně, škrobová voda na nich pak špagety lépe spojí se šťávou a lososem.
Necháme je vklouznout na pánev, dokud se vše důkladně nepromísí. Porce špaget s lososem dekorujeme na talíři snítkou kopru a nasekanou petrželí.