Domácí kečup budete mít připravený raz dva. Stačí naházet do hrnce všechny ingredience a za chvíli je hotovo. Tento kečup je zdravý a bez obávaných „éček“.
Ingredience
loupaná rajčata
1 jablko
1 cibule
1 stonek řapíkatého celeru
3 lžíce třtinového cukru
2 lžíce octa
hřebíček
nové koření
hořčičné semínko
1 špetka tymiánu
1 špetka skořice
pepř
sůl
bobkový list
Postup
Všechny ingredience dejte do většího hrnce nebo rendlíčku, přiklopte a nechte na středním plameni vařit asi 20 minut, než se rozvaří a omáčka trochu zhoustne.
Měla by hustotou alespoň trochu připomínat kečup. Můžete si pomoct tyčovým mixérem, ale vyndejte předtím nové koření, hřebíček a bobkový list.
Nechte jej vychladnout a poté ho můžete začít používat jako klasický kečup. Můžete ho i zavařit a nechat si ho na později.