Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám pouštět troubu? Tak hurá do „nepečení“! Vláčné a zároveň křupavé řezy zvládne každý a v mrazáku je můžete mít v pohotovosti i několik měsíců.
Ingredience
200 g hotových čokoládových sušenek
½ plechovky kondenzovaného mléka
100 g másla
200 g čokolády s lískovými oříšky
1 hrst lískových oříšků
200 g čokolády
Postup
Sušenky rozdrťte na jemné drobky. Oříškovou čokoládu rozehřejte s máslem na mírném ohni v kastrolu. K rozdrceným sušenkám v míse přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem, kondenzované mléko s oříšky, a kovovou lžící dobře promíchejte.
Vlijte do připravené formy a pomocí dvou lžic směs dobře rozetřete až k okrajům formy. Zbylou čokoládu rovněž rozehřejte a přelijte jí směs ve formě. Vložte nejméně na 1 hodinu do ledničky a po ztuhnutí krájejte na řezy.