Do mrazáku můžete dát i pizzu obloženou, lepší je ale zmrazit jen korpusy a před pečením je naplnit čerstvými surovinami podle chuti. Mraženou pizzu pak pečte při 180–200 °C.
Potřebujete
20 g droždí
½ lžičky cukru
500 g polohrubé nebo 550 g hladké mouky na pizzu
5 lžic panenského olivového oleje
300 ml vlažné vody
1 lžičku soli
Postup
Rozmíchejte rozdrobené droždí s trochou vlažné vody a cukrem a na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilévejte vodu a propracovávejte, až vznikne těsto.
Těsto přemístěte na pomoučněný vál a důkladně ho prohněťte, aby bylo pružné a nelepilo se. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 1,5–2 hodiny hodiny.
Těsto rozdělte na čtyři díly. Na pomoučněném válu je vyválejte a vytáhněte na tenkou placku. Pomocí válečku přeneste na rovný podklad, jednotlivé pizzy proložte pečicím papírem a zmrazte. Poté je zabalte do potravinové fólie.