Skvělá pochutina k oslavám překvapí svou ostrou chutí. K nakládání je nejvhodnější nedozrálý meloun s růžovou dužninou.
Potřebujete
1 kg vodního melounu
2 feferonky
kopr
150 g cukru
80 g soli
1,5 l vody
0,5 l octa
Meloun dobře omyjte a i se slupkou nakrájejte na malé dílky. Jak to půjde, odstraňte z dužiny pecičky. Kousky melounu naskládejte do sklenic a proložte je kousky nakrájené feferonky a koprem.
Připravte si lák – vodu smíchejte cukrem solí a octem a přiveďte k varu. Dál už nevařte, sundejte z plotny a horkým zalijte meloun ve sklenicích.
Sklenice zavřete víčky, otočte dnem vzhůru a necháme minimálně týden rozležet. Naložený meloun podávejte vychlazený. Skvěle chutná například ke grilovanému masu.
Tags :
nakládání