Dezert, ve kterém se snoubí chuť meruněk, amaretta a smetanového krému.
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
200 g máslových sušenek
100 g mletých mandlí
100 g másla
Na krém
500 g měkkého tvarohu
400 g krémového sýra
150 g cukru
1 vanilkový cukr
100 g smetany ke šlehání
80 ml amaretta
Na ozdobu
750 g meruněk
3 lžíce cukru
Postup
Sušenky rozdrťte a smíchejte s mandlemi a máslem. Hmotu vtěsnejte do formy s pečicím papírem a dejte do lednice.
Na krém prošlehejte všechny suroviny. Nalijte na korpus a pečte při 170 ºC asi 60 minut. Poté nechte alespoň 3 hodiny zatuhnout.
Meruňky vypeckujte, pokrájejte a dejte na plech s pečicím papírem. Posypte cukrem a pečte při 190 ºC asi 20 minut. Ozdobte jimi dort a servírujte.