TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Je krásně vláčný a nadýchaný. Naprosto ideální ke grilovanému masu!

Ingredience

350 g cukety
500 g hladké mouky
200 ml vody
20 g čerstvého droždí (cca půl kostky)
4 lžíce oleje
5 lžic parmazánu
hrst smažené cibule (sušené)
několik sušených rajčat naložených v oleji
2 stroužky česneku nebo lžička sušeného mletého
2 až 3 lžičky čerstvého rozmarýnu
1 lžička drceného kmínu
špetka soli a cukru

Postup

Nahrubo nastrouhanou cuketu trochu osolte a vložte do cedníku odkapávat. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažné vody a přidejte špetku cukru. Nechte odstát 15 minut a počkejte až vzejde kvásek.

Mezitím do mísy odvažte mouku, přidejte koření, posekaný rozmarýn a sušená rajčata, smaženou cibuli, parmazán, sůl a olej.

Pokud nemáte sušenou smaženou cibuli, odměřte si 2 polévkové lžíce oleje a 1 cibuli osmažte. Zbylé 2 polévkové lžíce oleje a vodu přidejte ke směsi v míse.

Cuketu důkladně vymačkejte, aby byla opravdu bez tekutiny a přidejte ke směsi. Těsto důkladně prohněťte vařečkou a nechte přikryté kynout hodinu v teple. Těsto vyklopte a ještě jednou důkladně ručně propracujte a vytvarujte.

Vhodnou formu vytřete olejem. Chléb do ní vložte a nechte ještě půl hodiny kynout. Troubu předehřejte na 220 °C. Můžete potřít osolenou studenou vodou. Na 220 °C pečte prvních 10 minut, poté stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě 35–40 minut.

 

Tags : chlébchleba

Nenechte si ujít další zajímavé články

Stylový pobyt v zahradě
rezidenceonline.cz

Stylový pobyt v zahradě

Funkčnost, odolnost, uživatelský komfort, v neposlední řadě...
Pouť Českého Anděla: Další ročník je za dveřmi
epochanacestach.cz

Pouť Českého Anděla: Další...

Když se řekne pouť, mnoho lidí si nejspíš...
Zrak jako okno do budoucnosti: Jak oči mohou odhalit demenci roky před diagnózou?
21stoleti.cz

Zrak jako okno do budoucnosti:...

Demence souvisí se ztrátou...
Veselé plstěné!
panidomu.cz

Veselé plstěné!

Plsť je skvělým materiálem pro sváteční dekorace....
Nos jako osobní identifikátor
epochaplus.cz

Nos jako osobní identifikátor

Lidský nos dokáže rozlišit bilion různých vůní a...
Před smrtí myslel na obětování kohouta: Záhada posledních slov filozofa Sókrata
enigmaplus.cz

Před smrtí myslel na obětování...

Bylo o něm řečeno, že snesl...
Síla kaviáru v nové dimenzi: La Prairie představuje Skin Caviar Hydro Emulsion
iluxus.cz

Síla kaviáru v nové dimenzi:...

La Prairie otevírá novou...
Skypool Dubai: plavba mezi mrakodrapy
epochalnisvet.cz

Skypool Dubai: plavba mezi...

Dubajskou zátoka Bussiness Bay brzy získá...
Bojím se, co bude  s vnoučaty!
skutecnepribehy.cz

Bojím se, co bude s vnoučaty!

Mám dvě děti, syna a dceru. Vždy jsem byla...
Zbrklý kurýr zavařil horlivému diplomatovi
historyplus.cz

Zbrklý kurýr zavařil...

Prohlídky na hranicích jsou tentokrát zvlášť...
Zeleninový salát s kuřetem
nejsemsama.cz

Zeleninový salát s kuřetem

Vařené kuřecí maso bez kůže je naprosto dietní a tento vietnamský...
Margita překvapil: Šperky po Hance putují dál – komu je dal?
nasehvezdy.cz

Margita překvapil: Šperky po...

Od smrti zpěvačky Hany...