TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Nenechte si ujít chuťový zážitek, zvlášť když lilek ještě posypete granátovým jablíčkem.

Ingredience

4 střední lilky
olivový olej
2 lžičky sušeného tymiánu
1 svazek čerstvého tymiánu
2 kelímky zakysané smetany
1–2 stroužky česneku
1 granátové jablko

Postup

Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně vytvořte ostrým nožem zářezy do tvaru mřížky, díky tomu se dužina lépe a rychleji propeče.

Půlky lilků naskládejte vedle sebe do pekáče a poctivě zakápněte olivovým olejem, posypejte sušeným tymiánem, osolte a opepřete. Přidejte čerstvý tymián a pečte asi 40 minut při teplotě 200 °C.

Do zakysané smetany vmíchejte česnek, sůl a olivový olej. Omáčku naneste na lilky a zasypejte zrnky z granátového jablka.

 

Tags : zapečené

Nenechte si ujít další zajímavé články