Poctivá zmrzlina jako odměna pro celou rodinu!
Suroviny
380 ml smetany (aspoň 12%)
1 celý kelímek šlehačky
380 ml plnotučného mléka
200 g hořké čokolády (80%)
150 g moučkového cukru
5–6 vaječných žloutků
Postup
Mléko a smetanu slijeme do kastrůlku a opatrně přivedeme k varu. Nalijeme do mísy s nasekanou čokoládou, tu necháme rozpustit a vše ušleháme dohladka.
Žloutky s cukrem vedle v míse ušleháme do pěny a spojíme je s čokoládovou směsí. Vše nalijeme do dalšího hrnce a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Čokoládovou směs dáme mrazit na 2 hodiny do ledničky.
Poté vzniklou ledovou hmotou napěchujeme vaničku na zmrzlinu, přikryjeme fólií a dáme na 6 hodin zmrazit do mrazáku. Po vyjmutí ji vidličkou načechráme, vyklopíme do mísy a našleháme elektrickým šlehačem. Vrátíme do vaničky a necháme dalších 6 hodin mrazit. Hotové ozdobíme šlehačkou.