Burgery si více vychutnáte, když jsou placky před smažením vychlazené. Připravte si je dopředu.
Ingredience
1 konzerva černých nebo červených fazolí
5 rajčat
6 stroužků česneku
2,5 lžíce olivového oleje
1 cibule
45 g strouhanky
1 vejce
1 lžička římského kmínu
4 plátky polotvrdého sýra
4 lístky čerstvé bazalky
4 housky na burger
Postup
Fazole slijte, propláchněte a nechte okapat. Rajčata nakrájejte nadrobno. Půlku česneku prolisujte k rajčatům. Přilijte polovinu olivového oleje, osolte, opepřete.
Cibuli nakrájejte nadrobno. Fazole rozmačkejte, přisypejte strouhanku a cibuli, prolisujte zbylý česnek, přidejte vejce a kmín, osolte, opepřete.
Rozdělte na čtyři stejné části a z každé vytvarujte stejně velkou placku. Ty pak grilujte zhruba 4 minuty z každé strany.