TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Francouzská delikatesa. Grilovaná zelenina, kterou můžete podávat s rýží nebo zkuste velké těstovinové mušle

Ingredience

1 větší lilek
2 středně velké cukety (žluté nebo zelené)
2 zralá rajčata
2 velké červené papriky
1 plechovka loupaných rajčat
4 stroužky česneku
olivový olej
svazeček čerstvého rozmarýnu
snítka čerstvého tymiánu
2 cibule (nejlepe nové – jsou sladší)
čerstvě mletý pepř
sůl
velké mušle (nebo jiné těstoviny)
hořčice

Postup

Nakrájíme lilek, cibuli, rajčata na plátky. Papriky zase na proužky a tři stroužky česneku na plátky. Cukety rozkrojíme podél a nakrájí me na půlcentimetrové kousky. Ve středním hrnci rozpálíme olivový olej, na něm opečeme lilek, pak i papriky, rajčata, cibuli, česnek a cuketu. Zalijeme rajčaty z plechovky (včetně šťávy), osolíme, opepříme, promícháme a poloodkryté půl hodiny dusíme. Na konci by měla být přebytečná šťáva z rajčat odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká. Přidáme dvě lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený stroužek česneku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn. Stáhneme z ohně. Podáváme s těstovinami. Zkuste velké vařené mušle. A decentně ochuťte hořčicí, je to skvělé.

Tags : ratatouille

Nenechte si ujít další zajímavé články