Další slovenská specialita do vašeho bříška.
Suroviny na 8 porcí
1 lžíce sádla
2 cibule
1,5 l vody z halušek
8 kuliček pepře
½ lžičky drceného kmínu
150 g brynzy
1 lžička sladké papriky
0,1 l smetany
kopr
2 krajíce celozrn. chleba
pažitka
petrželka
Postup
Smíchejte brynzu s nasekanou cibulí a kořením a zalijte haluškovicí. Nesolte, brynza je slaná! Rozšlehejte a nechte krátce prohřát, nesmí vřít. Demikát doplňte kostkami opraženého chleba a posypte pažitkou, koprem nebo petrželkou.
Část brynzy lze nahradit zakysanou smetanou. Voda z instantních halušek nemá vlastnosti pravé haluškovice, proto je možné použít vodu z brambor, těstovin či vývar.