Poctivá francouzská cibulová polévka je úžasným zahřívákem v sychravých podzimních dnech.
Suroviny na 4 porce
1 kg cibule
olivový olej
20 g hladké mouky
350 až 400 ml bílého suchého vína
2 l kuřecího vývaru
sůl
mletý černý pepř
světlá bageta
tvrdý plátkový sýr
Postup
Cibuli nakrájejte na půlkolečka a nechte je zesklovatět v hrnci na olivovém oleji.
Přidejte mouku a vařte asi 2 minuty. Přilijte víno a vařte, dokud se asi dvě třetiny nevypaří. Poté přidejte kuřecí vývar a vařte asi 30 minut. Podle potřeby osolte a opepřete.
Podávejte se sýrovou bagetkou – tvrdý plátkový sýr nechte zapéct na pečivu v troubě nebo v mikrovlnce.
Tags :
cibulačka