Sladký kynutý koláč plný třešní, ozdobený máslovou skořicovou drobenkou.
Suroviny na 20 kusů
Na těsto
125 ml vlažného mléka
1 vejce
50 g másla
250 g hladké mouky
50 g cukru
12 g droždí
1 lžička rumu
špetka soli
pečicí papír
Na drobenku
80 g másla
80 g krupicového cukru
80 g hrubé mouky
1 lžička skořice
Postup
Do mléka zamíchejte lžičku cukru a lžičku mouky, přidejte kvasnice. Nechte vzejít kvásek.
Ke kvásku přidejte povolené máslo, vejce, mouku, rum a sůl a vypracujte těsto. Nechte 1 hodinu kynout
Těsto dejte na plech s pečicím papírem, poklaďte třešněmi a posypte drobenkou. Pečte při 180 ˚C dozlatova.
Tags :
babiččiny recepty