TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Potřebujete

menší vodní meloun
3 lžíce olivového oleje
1 lžíci vločkové mořské soli
mletý pepř
2 lžíce citronové šťávy
0,5 dkg sýru feta
4 listy zeleného salátu
2 hrsti polníčku
1 červenou cibuli
bazalku na ozdobu

Postup

Meloun nakrájejte na asi 3 cm silné trojhránky a potřete je olejem. Mřížku grilu potřete olejem, na rozpálený rošt položte melounové plátky a grilujte asi 3 až 4 minuty z každé strany, až se na něm objeví zřetelné mřížky.

Melouny sundejte, dochuťte je solí, pepřem a zakapejte citronovou šťávou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

Na talíře rozdělte listy salátu a polníček (můžete použít i mix salátů) a kolečka cibule. Na salát položte grilované trojúhelníčky melounu a posypejte nadrobeným nebo na kostičky nakrájeným sýrem feta a ozdobte bazalkou.

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články