Dobře ochucené vepřové kostky s čočkou, klobásou a kořenovou zeleninou.
Suroviny na 4 porce
600 g vepřových kostek na guláš
mořská sůl
pepř
hladká mouka
řepkový olej
100 g uherské klobásy
1 cibule
4 stroužky česneku
100 g kořenové zeleniny
3 bobkové listy
1 plechovka loupaných rajčat
2 lžíce sladké mleté papriky
500 ml masového vývaru
200 g hnědé čočky
Postup
Vepřové kostky osolte, opepřete, obalte v mouce a opečte na rozehřátém oleji.
Maso vyndejte a na výpeku orestujte nakrájenou klobásu.
Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli i kořenovou zeleninu, bobkové listy a rajčata. Nechte probublat, zaprašte paprikou, podlijte vývarem, vraťte maso a duste do poloměkka. Přidejte čočku a společně uvařte doměkka.