Pokud máte raději kakaové dezerty, tak při přípravě rolády přidáme do těsta 2 lžíce kakaa.
Suroviny
5 vajec
150 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
1 lžíci oleje
cca 5 kusů mandarinek
250 g měkkého tvarohu
1 sáček vanilkového pudinku
200 ml mléka
1 balíček vanilkového cukru
Postup
Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha, žloutky zase ušleháme s cukrem. Ke žloutkům přidáme olej, polohrubou mouku a sníh, zamícháme a nalijeme na plech na pečicí papír.
Pečeme při 180 °C 10 minut, základ pak spolu s dalším pečicím papírem smotáme, Necháme roládu vychladnout, mezitím připravíme krém. V uvedeném množství mléka uvaříme puding a necháme ho zchladnout.
Poté ho vyšleháme s tvarohem a vanilkovým cukrem. Krémem naplníme rozvinutou roládu. Oloupeme mandarinky a poklademe jimi roládu. Zpět smotáme a její povrch můžeme pomazat zbytkem krému a dobrota je na světě.