Mlsání podle našeho receptu se rozhodně nedá považovat za sladký hříšek.
Ingredience
150 g ovoce
75 g nízkotučného tvarohu
2 lžíce mléka
35 g celozrnné mouky
1 lžička cukru
1 vejce
1 lžíce hrubé mouky
1 vanilinový cukr
15 g ovesných vloček
1 lžíce oleje
Příprava
Malou kulatou dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Z vejce si oddělíme žloutek, který přidáme k celozrnné mouce. Bílek vyšleháme do hustého sněhu a opatrně ho vmícháme k mouce se žloutkem. Do těsta dále přidáme ovesné vločky, opět promícháme. Pak ho přendáme do formy a dáme péct do předehřáté trouby při 180 °C. Dortík je upečený asi za 15 minut. Korpus vyklopíme, necháme ho vychladnout. Po vychladnutí ho rovnoměrně potřeme tvarohem, který rozmícháme s vanilinovým cukrem a mlékem. Posledním krokem je kreativní ozdobení ovocem, které je vhodné nakrájet na malé kousky, ale třeba lesní ovoce nekrájíme. Vrcholem může být lehké přelití kvalitní želatinou, ale není to nutné.