Suroviny
250 g hladké mouky, špetka soli
1 lžička olivového oleje
2 vejce
1 ½ lžíce vody
máslo na polití
2 hrsti parmazánových hoblin
na posypání
Na náplň
1 lžíce másla
2 šalotky
1–2 stroužky česneku najemno
300 g čerstvého špenátu nebo 200 g mraženého
100 g sýru feta
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
V misce rozšleháme vejce, vodu a olej. Osolíme a polovinu vlijeme do důlku uprostřed hromádky mouky. Nožem mícháme opatrně mouku s vejcem v kašičku tak, aby se nerozlila po válu. Přidáme zbývající polovinu rozšlehaného vajíčka a mícháme tak dlouho, až se vše propojí.
Těsto důkladně zpracujeme. Hladké těsto dáme vychladnout a připravíme si náplň. Na másle osmahneme cibulku, pak česnek, přidáme čerstvý špenát a necháme chvíli dusit. Do pánve k tomu přidáme sýr, opepříme a případně osolíme. Dusíme pár minut a necháme vychladnout.
Těsto rozválíme natenko a rozkrojíme na dva díly, na jeden nasázíme hromádky špenátu a pak prsty zmáčkneme těsta k sobě a projedeme rádýlkem nebo nožem. Zbylé těsto znovu vyválíme.
Ravioli házíme do osolené vroucí vody a vaříme 4–8 minut. Na talíři je pokapeme máslem a posypeme parmazánem.