TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Těsto na koláč můžete ještě odlehčit tím, že místo zakysané smetany použijete smetanový bílý jogurt.

Ingredience

1 vejce
1 hrnek cukru krupice
200 ml zakysané smetany
1 prášek do pečiva
1 hrnek polohrubé mouky
1 banán
700 g rybízu (mohou být i meruňky, rybíz, borůvky, třešně, letní jablka…)

Na drobenku

6 lžic hrubé mouky + na vysypání formy
4 lžíce cukru krupice
1 balení vanilinového cukru
100 g másla + na vymazání formy

Postup

Suroviny na drobenku propracujete prsty. Kulatou formu o průměru asi 28 cm vymažete máslem a vysypete hrubou moukou.

V míse utřete vejce s cukrem do světla, vmícháte smetanu, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháte.

Těsto opatrně roztáhnete pomocí stěrky po celé ploše formy, pokladete je rovnoměrně ovocem – banánem a rybízem – a nakonec přidáte drobenku.

Vložíte do trouby a pečete 25 až 30 minut, až drobenka zezlátne a bude křupavá (pokud použijete ovoce s větším obsahem vody, pečte koláč o 5 minut déle).

Nenechte si ujít další zajímavé články