TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Báječný moučník s tvarohovo-smetanovým krémem, rumovou chutí a třešněmi.

Na těsto

3 vejce
100 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
50 g kakaa
3 lžíce oleje
pečicí papír

Na krém

250 ml mléka
3 žloutky
100 g cukru krupice
20 g čokoládového pudinku
200 g rozlámané hořké čokolády
200 ml smetany

Na třešně

200 ml portského
100 g cukru
250 g vypeckovaných třešní

Postup

Vejce s cukrem vyšlehejte, vmíchejte mouku, kakao a olej. Těsto rozetřete na plech a pečte 10 minut při 200 ºC.

Žloutky smíchejte s 120 ml mléka a pudinkem. Zbylé mléko přiveďte k varu, vmíchejte směs a čokoládu. Po vychladnutí vmíchejte ušlehanou smetanu. Portské s cukrem přiveďte k varu, vsypte třešně a povařte.

Korpus překrojte a spojte částí krému s višněmi. ¨

Zbytkem ozdobte povrch dezertu.

Nenechte si ujít další zajímavé články