Suroviny na 3 porce
3 kuřecí řízky (prsní i stehenní)
300 g bílé rýže
1 balení mražené zeleniny (mrkev, hrách, kukuřice, paprika, pórek)
3 střední cibule
6 žampionů (nebo plechovka)
drcený kmín
sladká paprika
sůl
rostlinné máslo
sýr eidam 30 % (nemusí být)
3 str. česneku (není nutný)
Postup
Na troše másla zpěníme cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, koření, zeleninu, podlijeme troškou vody a 5 minut mícháme. Obdělanou směs vložíme do pekáčku, přidáme třený česnek, 1 díl propláchnuté rýže na 1,5 dílu vody, promícháme a dáme do trouby na 30 minut, než se voda vypaří. Hotové posypeme strouhaným sýrem.
Tags :
rizoto