Suroviny na 2 porce
8 středních rajčat
větší hrst čerstvé bazalky
hrst nasekaného libečku
2 balení dietní mozzarelly (nebo zakysaná smetana)
2 lžičky olivového oleje
mletý pepř
podle chuti sůl
Postup
Rajčata nařízneme do kříže a necháme spařit cca 5 minut v horké vodě. Po spaření je oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Rajčata dáme znovu vařit, ochutíme. Do polévky přidáme hrst čerstvého nasekaného libečku. Po rozvaření rozmixujeme a přecedíme přes cedník do čistého hrnce, abychom neměli v polévce semínka.
Nakrájíme mozzarellu na plátky. Polévku ještě dochutíme, naposledy přidáme bazalku a můžeme přidat i olivový olej.
Dietní rajčatovou polévku podáváme teplou v misce a na povrch ještě pokládáme plátky dietní mozzarelly (nebo zakysankou).
Tags :
rajská polévka