Na jeho přípravu je třeba myslet kvůli chlebovému kvásku dva dny předem.
Ingredience
Chlebový kvásek
250 g celozrnné pšeničné nebo žitné mouky
250 ml teplé vody
1,2 litru vody
50 g sušených hříbků
celý kmín
sůl
Míchaná vejce
4 vejce
50 g cibule
25 g másla
pepř mletý
sůl
pažitka
Postup
Na kvásek smíchejte mouku s teplou vodou a nechte pod utěrkou na teplém místě alespoň 24 hodin stát. Do litru vroucí a osolené vody vložte sušené, předem namočené hříbky, kmín vařte asi 10 minut.
Do kvásku přidejte 200 ml vody a metličkou řádně prošlehejte. Kvásek zašlehávejte do vývaru a nechte 20–30 minut provařit. Na másle orestujte nakrájenou cibulku, přilijte rozmíchaná vejce a připravte míchaná vajíčka, která pak dejte do horké polévky.