Jemné jehněčí maso naložené v marinádě si zamilujete pro jeho křehkost i bylinkovou vůni.
Ingredience
citronová šťáva
petrželka
libeček
100 g rostlinného oleje
sůl, 1 majonéza
4 jehněčí kotlety
pepř
2–3 stroužky česneku
Postup
Kotlety při okrajích na několika místech nařízněte, aby se maso při úpravě nekroutilo, naklepejte, opepřete a lehce osolte. Vkládejte do rozpáleného oleje a po obou stranách opečte.
Majolku smíchejte s prolisovaným česnekem, osolte a okořeňte nasekanou petrželkou, podle chuti můžete trochu okyselit. Komu nedělá česnek dobře, může si rozkrojit stroužek a vyndat klíček. Ten způsobuje problém s trávením.
Kotlety podávejte s vařenými bramborami a česnekovou majonézou. Vhodně je doplníte hlávkovým salátem.
Tags :
jehněčí