Vlastnoručně vyrobené čokoládové kuličky se přímo rozplývají na jazyku!
Ingredience
300 g hořké čokolády
180 ml 30% smetany
1 špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička instantní kávy
Na obalení
kakao
mrazem sušené maliny
kokos
čokoládová rýže
mleté ořechy
Postup
Smetanu přiveďte spolu s kávou k varu. Nalijte na rozlámanou čokoládu, nechte pět minut odstát a rozmíchejte dohladka. Pokud by ve směsi byly stále kousky čokolády, ještě trochu ji zahřejte.
Vmíchejte vanilku a sůl a nechte v lednici zatuhnout. Ze ztuhlé hmoty pak lžičkou oddělujte kousky a rukama dotvarujte. Obalte v kakau, drceném sušeném ovoci, kokosu, čokoládové rýži a mletých ořeších.
Postaví vás na nohy
K čokoládě přidejte lžíci kvalitního alkoholu.
Tags :
lanýže