Jednoduchá česká verze světového dezertu. Věřte, že každá návštěva si pochutná.
Suroviny na 10 porcí
500 g měkkého tvarohu
1 šlehačka
šťáva z 1 citronu
6 plátků želatiny
150 g cukru
1 vanilkový cukr
dlouhé piškoty
250 ml mléka
rum podle chuti
kakao nebo nastrouhaná čokoláda
Postup
Želatinu namočte. Tvaroh, vanilkový cukr, krystal cukr a citronovou šťávu rozšlehejte.
Želatinu vyždímejte, rozpusťte ve vlažném mléce a zamíchejte do tvarohu. Lehce vmíchejte našlehanou šlehačku.
Do formy střídavě dávejte v mléce a rumu namočené piškoty a tvaroh. Posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou a dejte na 4 hodiny do lednice.
Tags :
tiramisu