Správně připravené kuřecí maso rozhodně do zdravého jídelníčku patří. Vyhledali jsme a vyzkoušeli jeden z receptů, se kterým si žaludek snadno poradí.
Ingredience
750 g kuřecích prsou
300 g rýže
2 cibule
4 – 5 stroužků česneku
25 g másla
1 lžička citronové šťávy
3 lžíce oleje
1 lžíce mletého koriandru
můžeme i méně
svazek koriandrové nati
5 cherry rajčátek
Postup
Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek na velmi tenké plátečky a orestujeme je na oleji.
Pak cibuli s česnekem promícháme s uvařenou rýží. Tu uvaříme podle návodu, nezapomeneme ji před vařením propláchnout.
Kuřecí maso rozkrojíme na menší kusy, jednotlivé porce osolíme, opepříme a napícháme na špejle. Vložíme je do vymazané zapékací misky.
Přidáme nasekaný koriandr, nasekaná rajčata, vše zakapeme citronem, nádobu zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C zhruba po 35 minut. Do výpeku přidáme máslo a dobře promícháme, vytvoří se jemná omáčka.