Vláčné kynuté těsto, čokoládová náplň a neodolatelná vůně skořice, kakaa a kávy.
Suroviny na 12 porcí
Na těsto
500 g hladké mouky
9 g sušeného droždí
240 ml teplého mléka
1 a ½ lžičky vanilkového extraktu
špetka soli
50 g cukru
85 g medu
1 vejce
2 žloutky
140 g másla
Na čokoládovou náplň
340 g hořké čokolády
170 g másla
100 g cukru
30 g kakaa
9 g skořice
15 g instantní kávy
100 g třtinového cukru
Postup
Vyšlehejte vejce, žloutky, vanilkový extrakt, cukr a med. Přilijte mléko s droždím a promíchejte. Po částech vmíchejte mouku a poté máslo. Nechte 30 minut kynout. Poté těsto zpracujte rukama a rozdělte na dvě části. Nechte kynout 2 hodiny.
Čokoládu a máslo rozpusťte a smíchejte se zbylými ingrediencemi.
Z těst vyválejte obdélníky a potřete čokoládou směsí. Těsto smotejte do rolády. Podélně rozkrojte a zapleťte tak, aby rozkrojená část byla nahoře. Potřete mlékem a pečte při 190 ºC asi 40 minut.