Suroviny 200 g listového těsta 250 g ricotty 2 lžíce nasekaných bylinek 1 vejce sůl, pepř 1 pikantní klobása 1
Suroviny na 5 porcí 1 palička česneku Solamyl 2 bob. listy 3 snítky tymiánu 300 ml hovězího vývaru 1000 g
Francouzi kachní prsa milují. Nejraději je připravují středně propečená. Suroviny 2–4 kachní prsa 1 lžíce vepřového sádla sůl, pepř čerstvý
Makronky mají původ ve Francii, ale v posledních letech se jejich popularita rozšířila do celého světa. Není divu, kdo je ochutná,
Skvěle chutná studený i teplý, k snídani, na svačinu nebo k večeři. Ani své hosty jím dozajista neurazíte. Na těsto 1 vejce 120 g másla 300 g
Jehněčí maso nechybí na velikonočním stole ani ve Francii. Nejčastěji jde o Gigot d‘agneau (čti žigo daňó), pečená jehněčí stehna plněná
Maso se zeleninou a vínem je velmi chutné, prohřejte se pořádnou porcí této dobroty. Potřebujete 500 g hovězího zadního 2
Suroviny na 4 porce 1 mladý kohout či kuře rozporcované na 4 kusy 3 lžíce másla 100 g anglické slaniny
Potřebujete 160 g hladké mouky 6 lžic studeného másla 1 vejce, špetku soli 500 g meruněk 110 g másla 150 g
Někdo podává ratatouille jako přílohu, někdo si jej vychutnává jako hlavní jídlo a nejlépe s dipem. Obě varianty jsou ale