TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Lahodí chuťovým pohárkům i očím. Zkuste ji nakombinovat s čerstvými fíky.

Suroviny na 6–8 porcí

250 g husích jater
300 g vepřového masa
1 cibule
40 g slaniny
1 větší hřib
2 žloutky
směs čerstvě drceného koření
(pepř, nové koření, muškátový oříšek, tymián, majoránka)
150 ml drůbežího vývaru
střik brandy nebo koňaku

Na podávání

brusinky, pečivo

Postup

Slaninou vytřeme formu nebo formičky, ve kterých budeme paštiku péct. Slaninu, cibuli a hřib nakrájíme na kostičky. Slaninu vypečeme, přidáme půl množství cibule, hřib a dobře orestujeme. Tuto směs necháme zchladnout. Očištěná játra i maso nakrájíme na hrubší kusy a dvakrát umeleme na masovém mlýnku nebo rozsekáme v kuchyňském kutru najemno i se zbylou cibulí.

K masové směsi přidáme směs se slaninou, žloutky, koření, naředíme vývarem, dochutíme brandy a dobře promícháme v hladkou fáš. Formu nebo jedno-porcové formičky naplníme paštikovou fáší, zakryjeme alobalem, dobře utěsníme a dáme péct do trouby ve vodní lázni na 1-1,5 hodiny. Pak necháme zchladnout, vyklopíme, krájíme a podáváme..

Tags : paštika

Nenechte si ujít další zajímavé články