Dejte letos velikonoční klasice exotický nádech a nebudete litovat.
Potřebujete
250 g zralých banánů, 250 g cukru moučka, 250 g másla nebo kvalitního tuku na pečení, 250 g hladké mouky, 4 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřicího prášku do pečiva, máslo a polohrubou mouku na vymazání formy
Postup
1. Banány rozmixujte, z bílků ušlehejte pevný sníh.
2. Změklé máslo nebo tuk utřete s prosátým cukrem, přidejte postupně žloutky, vanilkový cukr, banány a mouku s kypřicím práškem. Na závěr do těsta opatrně zapracujte sníh z bílků.
3. Formu na beránka pečlivě vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou.
4. Beránka pečte v předem vyhřáté troubě při 200 °C zhruba 45 minut. Zda je beránek upečený, ověřte vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se na špejli těsto nelepí, je beránek upečený. Beránka opatrně vyklopte z formy a po vychladnutí ho pocukrujte a vyrobte očíčka z rozinek či čokolády.