TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Na rozdíl od běžného guláše v něm najdete i vnitřnosti. Pomalá příprava v troubě se postará o to, že maso bude měkoučké jako dort.

Potřebujete

400 g vepřové plece nakrájené na kousky o velikosti sousta
200 g vepřových ledvinek, propraných, odblaněných a nakrájených na proužky
200 g vepřových jater nakrájených na kousky
100 g vařeného vepřového srdce na nudličky
150 g vepřového mozečku, odblaněného a nakrájeného
lžíci sádla
2 stroužky česneku na plátky
1 vrchovatou lžíci kvalitní sladké paprik
1 lžičku mletého kmínu
2 lžičky sušené majoránky
vývar a pivo na podlévání
sůl a pepř

Postup

Cibuli osmažte na sádle dozlatova. Troubu rozehřejte na 160° C. Na sádle s cibulkou a česnekem orestujte maso a ledvinky, aby se zatáhly. Okořeňte kmínem a česnekem. Maso poprašte paprikou, promíchejte a podlijte pivem. Osolte, kastrol zakryjte a vložte do vyhřáté trouby. Pečte 2 hodiny, občas obsah kastrolu promíchejte a dle potřeby podlévejte pivem a vývarem.

Když maso změkne, přidejte játra, srdce a mozeček. Promíchejte a nechte péct ještě 20 minut až půl hodiny. Nakonec guláš dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Podávejte s chlebem a cibulí.

Nenechte si ujít další zajímavé články