TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Nejde o skutečné vejce ze pštrosa, ale o pochoutku, která po uvaření svou velikostí pštrosí vejce může připomínat.

Suroviny

1 kg mletého masa (vepřové a hovězí)
1 syrové vejce
špetka majoránky
drcený kmín
pepř
lžička papriky
půl svazku sekané pažitky
50 g strouhanky + na obalení
1 lžička soli
několik lžic vody
8 vařených vajec

Postup

Maso důkladně propracujeme s vodou, vejcem, kořením a solí, případně směs zahustíme trochou strouhanky. Vejce oloupeme a obalíme je masovou směsí, poté ještě obalíme ve strouhance, budou křupavější. Položíme je do pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Podáváme s nakládanými okurkami a vařenými brambory.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články