TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jeden z důležitých prvků moderní a zdravé kuchyně je využívání sezonních produktů při vaření. A jehněčí k této sezoně rozhodně patří.

Ingredience

800 g jehněčí maso (hřbet)
3 stroužky česneku (propasírovaný)
2 stroužky česneku
1 lžička černého pepře
2 snítky rozmarýnu
1 lžička sušeného rozmarýnu
500 ml vody
1 kus masoxu
50 g čerstvých bylinek (koriandr, máta, petržel nať)
200 g kuskusu
1 lžíce vinného octa
4 lžíce olivového oleje
1 kus zeleninového bujonu
1 lžíce másla
1 lžička soli

Postup

Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do mřížky. Vetřeme sůl, pasírovaný česnek, pepř a rozmarýn. Zakryjeme alobalem a necháme dvě hodiny odležet v lednici. Rozehřejeme pánev, přilijeme olej. Marinované maso vložíme do pánve a opékáme 3 minuty z každé strany. Přidáme máslo, stroužky česneku a snítky rozmarýnu.

Maso vložíme do připravené nádoby, zalijeme marinádou z pánve a dáme péct do trouby na 170 °C na 12 minut. Během pečení maso poléváme výpekem. Po upečení vypneme troubu a necháme maso dojít dalších 15minut. Převaříme vodu se zeleninovým bujonem.

Po provaření zalijeme kuskus a necháme 8 minut odstát. Hotový kuskus načechráme vidličkou, osolíme, pokapeme zálivkou z oleje, vinného octa a bylinek.

Tags : jehněčí

Nenechte si ujít další zajímavé články