TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Nejlépe známe vepřové nebo jehněčí koleno. Vyzkoušejte ale i variantu ze selečího masa.

Suroviny na 4 porce:

4 celá kolínka selete

4 cibule

1 feferonka

1 malá plechovka rajského protlaku

4 stroužky česneku

1 l černého piva

sůl

pepř

tymián

Postup:

Vepřová kolínka omyjeme a na povrchu kůže nožem nařízneme. Do zářezu vetřeme sůl, pepř, tymián a rozetřený česnek. Na 30 minut je dáme do chladu odležet. V pekáči rozpustíme vepřové sádlo, do kterého přidáme na čtvrtiny pokrájenou cibuli, tymián a feferonku. Kolínka opatrně vložíme do rozpuštěného sádla tak, aby byla zcela ponořená. Pečeme v předehřáté troubě při 130 °C asi 3 hodiny. Po pozvolném pečení vyjmeme maso z pekáče a necháme je odkapat.

Černé pivo smícháme s protlakem a vytvořenou směsí kolena potřeme a vložíme je zpět do trouby. Pečeme 15 minut na 180 °C. V průběhu pečení přeléváme maso vytvořenou směsí černého piva a protlaku. Po upečení vyjmeme kolena z pekáče a omáčku s výpekem přecedíme a zredukujeme. Vytvořenou omáčkou přelijeme na talíři naservírovanou pečeni. Příprava lepenice: uvařené brambory v osolené vodě scedíme, rozmačkáme a smícháme s podušeným kysaným bílým zelím, případně dochutíme solí a pepřem.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....