TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Kapustové stonky 

Vyhazujete je? To je ale obrovské plýtvání! Můžete je usušit a namlít do směsi koření anebo je rozmixovat do zeleninových či ovocných šťáv.

Dužina z odšťavněné zeleniny a ovoce

Výborně se hodí na pečení dezertů. Dužina z jablek, řepy nebo mrkve dokonale zvláční každý koláč či dort.

Ohryzky z jablek

Nakrájejte je na menší kousky a naložte je do obyčejného octa. Nechte kvasit týden až dva a máte výborný jablečný ocet.

Slupky z jablek

Usušte je a pak si z nich udělejte třeba čaj nebo si je ještě čerstvé nalepte pod oční víčka. Zbaví vás totiž i kruhů pod očima.

Slupky od banánů

Nejenže dokážou krásně vyleštit stříbro, ale také ze záhonů odstraní nejrůznější škůdce, a pokud si jimi potřete bodnutí nebo kousnutí hmyzem, přestane místo pálit a svědit.

Filtr od kávy

Možná jste o tom nikdy neslyšeli, ale funguje to! Když filtr na překapávanou kávu navlhčíte, dají se s ním vyčistit boty. Nepoužitý filtr zase poslouží jako forma na muffiny.

Zbytky z brokolice

Stonky nebo cokoli jiného, co vám z brokolice zbude, naložte na noc do čisté vody a pak ji použijte jako zálivku na salát. Uvidíte, jak zajímavou chuť mu dodá.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články