Po skvělém podzimním až vánočním jídle sáhněte třeba v neděli, když se vám nechce zas tak moc vařit.
Suroviny
300 g krup
100 g sušených hub
sůl a drcený kmín
3 lžíce sádla
1 cibule
2-3 stroužky česneku
majoránka
Postup
Kroupy i houby necháme každé zvlášť namočené ve studené vodě. Slité a propláchnuté kroupy dáme vařit do osolené vody. Vaříme doměkka. Stejně uvaříme i namočené houby a pokrájíme je.
Troubu předehřejeme na 180 °C, pekáček vymažeme lžící sádla. V hrnci rozehřejeme zbylé sádlo, orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a kmín.
Přidáme scezené kroupy, povařené houby, prolisovaný česnek, majoránku, dochutíme solí a pepřem, přilijeme trochu vody z povařených hub a promícháme. Směs přendáme do pekáčku, uhladíme a pečeme 10–15 minut ve vyhřáté troubě.