Oblíbený dezert tentokrát bez zbytečných kalorií.
Potřebujete
1 plechovku červených fazolí
půl hrnku celozrnné mouky
čtvrt hrnku kvalitního kakaa
čtvrt hrnku nadrobno nasekané čokolády (alespoň 70%)
čtvrt hrnku třtinového cukru
čtvrt hrnku slunečnicového oleje
125 ml mléka
vanilkový cukr
lžíci prášku do pečiva
malý zralý banán
špetku soli
Postup
Fazole důkladně propláchněte pod proudem studené vody a nechte okapat. Okapané fazole a pokrájený banán rozmixujte s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem dohladka.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr, čokoládu a sůl. Poté přilijte rozmixovanou hmotu a promíchejte.
Těsto vlijte do máslem vymazané hranaté zapékací formy nebo do silikonové formy a pečte při 170 °C asi 20 minut. Po upečení musí být těsto měkké a vláčné.