TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Kapr se smetanou byl tradičním prvorepublikovým pokrmem, který je jednoduchý a chutí si nás získá rozhodně i teď.

Ingredience

vykuchaný kapr
80 g másla
3 lžíce strouhanky
1 lžička citronové šťávy
200 ml smetany
¾ kg brambor
petrželka
2 špetky šalvěje
sůl

Postup

Očištěného a vykuchaného kapra nasolíme a necháme minimálně hodinu v chladu odpočívat. Pak jej vložíme do pekáče, poklademe ho kousky másla a dáme ho péct. Při pečení ho poléváme máslem a výpekem. Krátce před upečením ho posypeme strouhankou a necháme rybu takto zapéct.

Když je houska růžová, přelijeme kapra smetanou, přidáme citronovou šťávu a necháme ještě chvíli péct. Kapra dáme na mísu, obložíme ho vařenými brambory, omastíme je máslem a zasypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Tags : na smetaně

Nenechte si ujít další zajímavé články